2018

In 2018 vond voor de vierde keer een Big Draw evenement plaats in de wijk De Baarsjes in Amsterdam-West, deze keer een heel weekend lang! Het thema was A Local Portrait Gallery en het evenement vond plaats in het prachtig gerenoveerde MidWest.

De Z! krant publiceerde een artikel dat de sfeer goed beschrijft (met dank aan Brechtje Keulen):

Buurtbewoners en andere geïnteresseerden van alle leeftijden konden op 17 en 18 november van 11.00 tot 18.00 uur binnenlopen om onder begeleiding van twee kunstdocenten een portret van elkaar te maken of van zichzelf, of kennis te maken met, en zich te laten portretteren door, een professionele kunstenaar uit de buurt. Alle portretten werden direct op een speciaal daarvoor vervaardigde wand geëxposeerd. 

Het was een feest! Twee dagen lang vierden we het plezier van het tekenen. Hoe leuk is het om je geliefde, kind, buur of vriend(in) op jouw manier te verbeelden en meteen een plek te kunnen geven in een expositie? In de workshops boden we verschillende technieken en materialen, waarbij we ook gebruik maakten van gerecycled afvalmateriaal!

De kunstenaars vierden het vak van portrettekenen en lieten het proces en het resultaat zien en plein public. Een portret is een ontmoeting en zegt zowel iets over de geportretteerde als over de kunstenaar. In deze tijden van vluchtige digitale beelden en selfies is het bijzonder om een met aandacht, met de hand getekend of geschilderd portret te zien ontstaan.

Voor een uitgebreid fotoverslag: scroll naar beneden!

De kunstenaars

Vijftien kunstenaars, Annemarie Vink, Astrid Oud, Baukje Duijn, Berni van Gils, Bram Stoof,  Domenique Himmelsbach, Fennanda Eleveld, Gaïd Ombre, Linda Rusconi, Maartje Jaquet, Margot Verhoeven, Noor Yousfi, Rini Brakkee, Samma Mutsaers en Saskia Lensink, werkten gedurende het weekend aan veel portretten van buurtbewoners. Ben je geïnteresseerd in lessen of workshops voor jezelf of je kinderen? Of wil je misschien een uitgewerkt portret laten schilderen door een van hen? Informatie over alle kunstenaars vind je op de pagina kunstenaars. Zij wonen of werken in de buurt en een aantal van hen geeft ook les in de buurt.

Op zondagmiddag trad singer-songwriter Josephine Zwaan op en zong een aantal van haar prachtige liedjes. Ook zij woont in De Baarsjes en is hier geboren en getogen!

 

 

 

 

 

Volg The Big Draw De Baarsjes ook op Facebook en Instagram:

           

Dit initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door: