Het buurtmemoryspel

Dit buurtmemoryspel is een variant op het klassieke geheugenspel Memory. Het werd samengesteld uit werken van buurtbewoners van 4 tot en met 85 jaar die deelnamen aan workshops tijdens The Big Draw in De Baarsjes en Bolo 2021. Het bestaat uit 24 setjes van plaatjes die niet hetzelfde zijn maar wel bij elkaar horen. Het onderwerp en/of de kleuren gaan een verbinding aan en verbinden daarmee ook twee buurtbewoners aan elkaar. Tevens zien kinderen en volwassenen van alle leeftijden hun werk vereeuwigd in een spel dat in oplage is gedrukt. Helaas konden we niet alle werken vereeuwigen in dit spel, maar ze zijn wel allemaal te zien op de pagina Buurtmemory, waar je ook de namen van de makers kunt vinden en wat ze verteld hebben over hun werk. We hebben zo goed mogelijk geprobeerd leuke en sprekende combinaties te maken, waarbij een aantal setjes voor de duidelijkheid door een gekleurde rand extra met elkaar verbonden werden.

Het spel is door de niet-identieke setjes moeilijker dan een gewoon memoryspel, maar kan worden aangepast in moeilijkheidsgraad door met een beperkt aantal setjes te spelen.

Hieronder zie je de setjes zoals ze in het spel zitten. Sommige afbeeldingen zijn aangepast in kleur of uitsnijding ten opzichte van het origineel.