2020


The Big Draw in De Baarsjes 2020

Op 31 oktober en 1 november 2020 vond voor de 6e keer The Big Draw in De Baarsjes in Amsterdam-West plaats. Ondanks de Covid-19 pandemie was het mogelijk veel deelnemers te ontvangen. Deze keer in elkaar afwisselende workshops volgens de geldende richtlijnen in plaats van het jaarlijkse festival met vrije inloop en live muziek. Het was een succes, maar we hopen op betere tijden in 2021.

Het thema was Aan tafel!. Voedsel, etenswaren, groente, fruit, koken, dineren, gezelligheid. Tijdens de coronapandemie misten we de gezelligheid van feesten en diners met veel vrienden en familie. Met het thema ‘Aan tafel!’ wilden we de verbinding leggen tussen buurtbewoners die elkaar nu niet op een natuurlijke manier kunnen ontmoeten zoals voorgaande jaren. Een tafel waaraan je kunt aanschuiven voor een menu aan inspirerende workshops, als een estafette, niet met veel mensen tegelijk, maar met kleine groepen die elkaar afwisselen. De tafels en de beschilderde wand werden gevuld met kunstwerkjes, zo konden deelnemers wel elkaars creaties bewonderen.

Hieronder het digitale receptenboekje met bijdragen van deelnemers van de workshop Beeldrecepten, en daaronder het fotoverslag van het weekend.